De Donderkei

De Donderkei van .... Halderberge  (vervolg)

 

En dat hadden die Gastelaren nou niet moeten doen, want hiermee begingen ze een grote fout.

Was die ene helft van de bevolking getuige van de inscriptie die werd gevonden op de onderkant (nu dus bovenkant) van de Kei, de ander helft kreeg het relaas diezelfde avond nog te horen en die heeft zich verrot gelachen.

Die vervloekte Kei moest en zou weg, het was een schande.

Nou de Paters in Oudenbosch hadden daar geen moeite mee en die hadden een flinke tuin waar ze er wel een plaatsje voor zouden vinden. Bovendien hadden ze hiermee een leuk verhaaltje voor de mannekes die bij hun wel eens kwamen.

De Kei is sindsdien altijd met de onderkant naar boven gekeerd gebleven, want men was toch ook wel bang dat er Oudenbosschenaren zouden zijn die net zo nieuwsgierig zouden blijken als die Gastelaren van toen.

Hij ligt nu aan de ingang van �De Drie Koningen�, de thuishonk van onze Heemkundige kring �Broeder Christofoor�; een geschiktere plaats kan ik me niet voorstellen.

Als u in de buurt bent moet u hem eens gaan bezichtigen, beslist de moeite waard en kijk dan gelijk naar de inscriptie, als u die nog lezen kunt want hij ligt al jaren in de open lucht, maar eens heeft er gestaan:

wat ben ik bly

dat ik lig op myn andre zy

naar begin

 


klik voor vergroting

horizontal rule

Deze pagina is laatstelijk 21.12.12 gewijzigd